Happy new year

Nytt år, nya möjligheter.
Året avslutas med stormvarning, har legat två timmar i min säng och försökt sova bort de irriterande knäpparna som uppkommer i gamla hus, men det fungerar inte riktigt som jag vill.

Jag lever ännu!

Har hänt mycket i min skalle, mycket har kretsat om mig sjkälv de senaste dagarna och därför har jag valt att inte uppdatera. Jag fick höra rykten om mig idag och är oerhört less på skitsnack, så jag drog igång med att skriva en liten förklarande text till min gamla västa vän som har utropat sig själv till källa om vad jag tycker om hennes bullcrap.
Det blev långt, jag blev stum av mina egna ord och jag ser inte heller någon som helst anledning till varför ni inte ska få ta del av det.
Helt seriöst vill jag skita i dig och aldrig någonsin se dig kontakta mer. Men om du inte svarar för vad fan det är du sitter och säger så vet jag tyvärr inte vad fan jag ska göra.
  Jag hörde idag att du sa någonting om att jag hade varit med något jävla turkgäng på max vid elektrolux, och börjat kladda på dem när han kom. För ungefär ett år sen? Snacka om att sprida dåliga lögner, dels har jag inte pratat med honom på två år, jag skiter fullständigt i vad han gör, umgås inte med turkar och skulle verkligen inte ha orken att göra någon svartsjuk. Att du säger att han har sagt det är bara pure lies, men om du vill så kan jag höra av mig till honom också och fråga vad fan som kretsar i hans skalle...
  Det gör jag mer än gärna eftersom jag ber om att få ett uppklarning av detta NU. Tro inte att jag inte hör vad du säger om mig. Varför, vad i helvete tjänar du på att snacka skit om mig och sprida falska rykten? Det är enbart ett sätt att skämma ut dig själv på för vet du? Mina ord är trovärdigare än dina för mina vänner, och i min värld är det dem som räknas. Vad randoms har för uppfattning om mig spelar ingen alls roll så om du känner att du når ut med någonting stort och mår bättre av det så varsågod.
  Jag har aldrig någonsin sagt något om dig till någon, aldrig spridit något äckligt rykte om vem du ligger mer eller vad du gör på fritiden, VARFÖR ska du behöva utsätta mig för sånt skit och sedan förvänta dig att jag inte ska reagera? Tycker verkligen att du borde släppa saker som skedde för två år sedan, jag var långt ifrån den person jag är nu då.
  Du tror uppenbarligen inte att folk kan förändras och jag är ett lika stort svin nu? Visst, jag håller själv med om att jag var ett as, vet du vad... Jag kan knappt sova om nätterna och ångrar det jag sa dem dagarna varenda jävla dag. Hoppas det stärker dig något så inåt helvete och du blir oerhört stolt nu.
  Du tjänar ingenting på att ljuga om vad som hände, säg istället som det var... Att jag var ett svin och att jag fortfarande ångrar varenda sekund.
  Om du vill ha ett ärligt utlåtande från min normala sida tror jag inte att en jävel bryr sig längre, folk kommer över det men uppenbarligen inte du.
  Du har aldrig haft förklaringar till hur du agerar, varför du började hata mig osvosv. Men nu hoppas jag verkligen att du tänker efter lite och svarar vad fan du tänker med, för jag tänker inte acceptera skitsnack och om du väljer att inte svara på detta så kommer jag att höra av mig igen, det är bara en fråga om tid. :) Ha en bra kväll!

Namn är borttagna av säkerhetsskäl.

Jag är en slösa

  Samt en kofta från carlings är vad jag fick med mig hem från mellandagsrean.
  Beställde jag från asos.
Måttligt spännande blogginlägg, men tänkte mest visa att jag lever.

Ursäkta, jag bygger om

Jobbar på en ny design, men just nu orkar jag inte fullfölja jobbet... Håll ut, kära vänner!

Äntligen över

Efter att ha spelat en 3-timmarsrunda med monopol, vunnit storkovan och gjort båda pappa och faster bankrutt med 44 miljoner i egen kassa så var det rätt lättsamt att det började rundas av litegrann.
  Blev bortskämda med mat så att vi nästan sprack, kändes som att det inte kunde gå fel utan bara skulle flyta på en hel kväll men det är ju självklart en omöjlighet.
  Farmor hotade med att sluta ta livsviktiga mediciner bara för att hennes läkare har avgått.
  Resluterade i skrik, skrik och åter skrik.
  Tog mig dock tid att sitta med min älskade farmor framför tvn och smaska Lindh-choklad medan de andra förde totalt irrelevanta heta diskussioner om ingenting och dess mening. Jag tycker om hennes kärringsjuka och hon bidrar med ett riktigt bra sällskap om man bara slipper alla andra fejder runtomkring.
  Kom precis hem. Ser ingen mening med att berätta vad jag har fått, jag är nöjd och det duger. Vill ni veta, så fråga.
  Vi får se om jag orkar mig dit imorgon eller om jag ska försätta mig i egna tankar när jag äntligen är hemma ensam.
  Tur att det bara sker en gång om året och att nästa år är ett bra år för en utlandsresa.

Well, merry christmas then


Allt jag känner just nu är depressioner och ångest. En ångest som uppstår av vetskapen att detta kanske är min sista högtid som spenderas tillsammans med farmor eftersom hennes tid börjar bli kommen. Hur stark hon än har varit, hon har upplevt andra världskriget, vuxit upp utan föräldrar, varit blind, rökt till sig sju strokes och en förlamning i vänster sida. En sann överlevare, men nu börjar tiden hinna ifatt henne och det är hemskt att se hur hon sakta men säkert bryts ner.
  Jag ska spendera mer tid hos henne, hur mycket det än känns tyngande nu så tror jag att jag tjänar på det i slutänden. Vill inte gå runt och säga att jag aldrig kände min döda farmor sådär riktigt bra.
  Annars är jag lite nyfiken, sådär barnsligt nyfiken.
Vad kan gömma sig i det guldfärgade paketet under granen?
Vilken sorts whiskey kommer min farfars bror komma instömlande med igenom dörren detta år?
Vilka fejder kommer uppstå och vem kommer ge sig först?
Det är inte ofta jag faktiskt firar jul, så i sin enkelhet är det lite småspännande trots att jag verkligen hatar det.
  Mamma sa att vi drar utomlands nästa år igen. Det är glädjande, skönt att komma bort från julhysterin.

Ni får ta och ha en god jul, kära läsare. Jag kanske inte menar det, men ibland ska man ljuga för att verka artig.

Vilken härlig dag för julpyntning

Värt att nämnas för alla icket-norrlänningar och obildade som kommer att läsa detta:
1 pumla [pum´la] s. -an -or
skimrande, ljuvlig julgransprydnad, vanligen ihålig, klot- oval- eller droppformad.

2 et voila [eeeee vojla]
franskt ord, ung. " och se där"

Upptäcker att granen är lite krokig så jag börjar bryta till den. Den blev fin, och jättelång. Den tog i taket så jag funderade hur stjärnan skulle komma på toppen. Efter mycket brytande lyckades jag et voila, där stod min gran så ståtlig.
  Öppnade kartongen och upptäckte utomhusbelysning. Fuck belysningen, den hör hemma utomhus. Hittade massvis av  glitter, glitter, glitter. Klart min gran ska ha glamour. Rött och silver i olika former.
  Dags för pumlorna. Hittade världens finaste djupblåa pumlor längst ner i lådan. Tar tag i två stycken. Tappar fästet om den ena och min värld går i slowmotion när den dyker ner mot golvet. Efter ett underbart filmscenario där jag tafatt skriker (läs: skrattar) noooooooo så hör jag sakta men säkert hur glaset splittras ut över golvet. Rent av chocken tappade jag den andra också, how nice isn't that?

  Jag var faktiskt duktig och dammsög upp resterna av de två slaktade pumlorna, trots det faktum att jag var tvungen att skratta ett bra tag innan jag kom igång igen.

När jag står och beundrar mitt livsverk, prytt med tomtar och hela pumlor så kommer pappa hem och förstör min lycka genom att utbrista "men Sofia för helvete, var är ljusen som ska vara i granen då?!"
 
Inte nog med det.. Han upptäckte också att toppen på granen var lite sne så han tog fram tången och klippte av toppen!


going faster than a rollercoaster

Ingen annan som har upptäckt den irriterande felix-reklamen på trean? Den går säkert två-tre gånger i varje reklamavbrott och jag tycker verkligen inte om att höra James Taylors stämma under de redan nog så jobbiga reklamminuterna.
Everyday its getting closer Going faster than a roller coaster A love like yours would surely come my way.
Det är g, g, groteskt...

BOYAKASHA

När ni läser rubriken hoppas jag att en lampa lyser upp i ert huvud och att ni direkt känner igen ordet från en fanta-reklam. Jag hittar tyvärr inte reklamsnutten men ska försöka få tag på den så snart som möjligt.
Boyakasha i vilket fall... Är ett tecken på att fanta har gjort en rasistisk reklam.

Boyakasha : A native african word meaning "Death to the white man"

Jag är rädd

Igår såg jag och Anna the shining. Jag blir aldrig rädd under skräckfilmen men är alltid oerhört paranoid efter.
  Imorse när jag gick ner för trappen spolade toaletten, trots att ingen var hemma. Det är dock för att det är lite problem med avloppet eller något, men det var ändå nog för att göra mig alldeles för stirrig.
  Hör ljud från källaren, från spisen, i fläkten, överallt. Det är lite roligt faktiskt.
  Idag har jag avslutat mina fyra dagar utan att duscha håret. Om jag ska vara jätteseriös så känns det faktiskt av. Håret är mjukare, färgerna är tydligare, mindre slitningar i synnerhet på utväxten, topparna är lite rundare. Kanske ska ta och sluta duscha varje dag.
  Mamma gav mig i uppgift att klä granen, så jag ska väl pröva att ta i tu med det snart. Får se hur det kommer bli, skulle tippa på att den kommer att se ut som ett bombnedslag.

Man skulle kunna använda fettet till att steka plättar

Nu har jag gått in i det här modeträsket vad gäller hår. Mitt hår har varit förstört i sex år, eller hur länge det nu är jag har färgat det kontinuerligt. Dags för förändring, I say.
  En äcklig sådan också, jag ska sluta tvätta det varje dag och det ser inte fint ut när håret vänjer om sig vill jag lova. Idag har jag skämt bort mig med en inpackning, om det fortfarande är stripigt och rinner fett ifrån det när det har torkat så tänker jag omedelbart avbryta processen. Jag är alldeles för "fin" för att klara av att gå runt med stripigt hår ibland folk.
  Eller så kanske jag struntar i att duscha så jag slipper åka till farmor på onsdag för att jag luktar så dåligt. Också en plan!

Dedikerat Emil

Emil, Emil, Emil... Om du någon gång får för dig att spana igenom min blogg, vilket jag vet att du kommer att få för det finns absolut ingenting som talar emot att du ska det, så tänker jag bara berätta hur arg jag är på dig. Dumma dumma pojke som inte har sagt att du har bytt skola till kungsfågeln.
  Att du går på kungsfågeln innebär alltså att vi måste haft ett litet glapp i informationen. För jag vet allt annat som händer i ditt liv förutom det faktum att du går på min skola och att jag mycket väl kan ha lagt ett ont öga på dig fem gånger i veckan under ett halvårs tid?
  Jag skrattade så mycket åt den missen att du förtjänade ett eget blogginlägg!

Jag är kär


Skrållan måste vara den absolut charmigaste flickan någonsin. Jag och mamma har tårögt suttit och kollat på Tjorven och Mysak och verkligen avgudat lilla Skrållan.
  Samtidigt har mamma börjat rensa barnkläder ur källaren. Hon bestämde att jag skulle få vara med och avgöra vad som skulle vara kvar och vad som skulle säljas på tradera. Vi har sparat hela 60-talsuppsättningen utav klänningar, kanske just för att Skrållan influerade oss något så extremt.
  Måste även säga att mamma för en gångs skull lyckades med maten, underbar söndagsgourmet bestående av gratinerad jordärtskocka, kyckling inlindad i rökt skinka och fyllt med fårost tillsammans med zucchini och svampstuvning.

Presentöppning

Igårkväll bestämde vi oss för att öppna paketen, trots att julafton inte är kommen. Josefin var så nyfiken, så jag fick öppna mina med.
J: Väntavänta, vänta!! Innan du öppnar ska du få ett rim.
S: Okej?
J: Den dagen du blir det här så kommer jag att skratta.
Jag var i denna stund oerhört fascinerad över min bästa väns rimkunskaper.
Öppnar paketet. spänningen stiger.
Vad finns där i om inte....
Lilla boken om Lycklig kärlek!


Nothing but the best


Jag älskar min nya skiva. Sinatra är så sjukt mäktig i mina ögon.
Lördagen blev bra, mycket bättre än väntat. Trots erkännanden och andra dispyt så har jag bara mått bra av att umgås, jag behöver det verkligen ibland. Inte bara ibland egentligen. Måste ta tag i mig själv och klara av att börja släppa in nya människor i mitt liv snart. Det kan bli mysigt.
  Nu ska jag sova ett tag, träning imorgon. Det är så härligt att gå och se fram emot någonting hela veckan. En känsla som jag inte har haft på två år.

G'natt.

Lite julstämning blev det i alla fall.


Bredvid min gran som egentligen ska fungera som utebelysning ligger nu två klappar. En från mig till mig själv. Kan avslöja att det är en best of Sinatra-skiva, christmas edition. Pappret på den lär ju flyga upp ikväll bara för att få in lite mer stämning.
Den andra är till Josefin, hon kommer hit snart och då är det dags att byta julklappar. Detta är första gången under hela vår vänskap jag är i tid med en present, brukar alltid halka in med något ett halvår senare.
  Även värt att säga att jag tänkte införskaffa mig en tomteluva, men Sussi tog den sista fina framför mina bara ögon! Haha, det väckte en stor irritation hos mig som är irriterad som tidigare. Men det gör ingenting, för jag tänker inte överdriva mer än nödvändigt.

Har upptäckt att jag är oerhört seg i huvudet, förstår ingenting av vad någon säger till mig. Så därför ska jag ta en liten tupplur och en ginseng-tablett innan Josefin kommer hit.

Högst på min önskelista av hårda klappar


Ni vet väl att jag har varit så upprörd över att det inte existerar en Hannibal-trilogi som man kan införskaffa sig? Well, I found it. Collectors edition och allt. Olyckligtvis gick den ur sortimentet 2005, men det finns kvar en (!) ny på amazonestore, så nu ska jag kolla upp om det går att beställa till Sverige. Annars blir det en begagnad box på eBay, för jag ska ha den där boxen, även om det är det sista jag gör.

Hey honey, take a walk on the wild side


Denna låt väcker många minnen. Kommer aldrig glömma den andra juli sommaren tvåtusensex när både jag och mamma stod på Ullevi, totalt lyriska och skrek, skrek så att rösten inte var densamma på dagar. Robert Peter Williams, världens största entertainer och min absolut största idol introducerade mig för en tolkning av denna låt, ursprungligen gjord av Lou Reed. Den kom att betyda mycket för mig senare. Att se min absolut största idol live var mitt glädjerus, ett rus utan dess like som aldrig har tagit chansen att komma tillbaka igen. Å andra sidan vet jag inte om jag vill att det ska komma tillbaka eller om det var någon sådantdär som bara ska ske en gång för att effekten verkligen ska märkas.
  Jag orkar inte göra någonting ikväll, skulle umgås både hit och dit men min skalle är tom och jag håller mig helst inne med mig själv när det blir så. Avslutade precis säsong 4 av weeds, vilket innebär att jag måste vänta länge innan jag kan fortsätta kika på det. De lyckas alltid göra en spännande upplösning på säsongen, så nu känner jag mig rastlös.

I år slipper jag 56 timmars huvudvärk

Gruvade mig verkligen för att fråga min pappa om det verkligen var av högsta nödvändighet att jag skulle spendera ca 56 timmar av kommande vecka hos min farmor, med ett enda syfte - att lyssna på skrik från de äldre parterna och känna mig missanpassad.
  Han blev lite irriterad, det hade jag också blivit. Speciellt med tanke mot farmors vägnar, då jag nästan aldrig träffar henne trots att hon bor på andra sidan stan. Hon är världens bästa och hennes liv är det mest intressanta inom min släktkrets, men jag orkar inte slösa mitt liv på att lyssna på skrik från två olika dementa parter som tävlar emot den yngre generationen om vem som vet mest.
  I mitt släktsällskap är jag det lilla embryot som ännu ej är fött och därav har jag inte heller någon rätt till att föra talan, min mor och far är tonårsrebellerna som tycker att det är coolt att kosumera lagliga droger, min faster är den lite mer vettiga och ack så oskuldsfulla tonårsdottern som ändå tvingas streta emot farmor och farfar - the parents, mest bara för sakens skull.
  Sen jag var 10 har jag bara legat och våndats i min säng dagen innan jul, planerat ut planer för att så snabbt som möjligt rycka åt mig paketen och övertala mina föräldrar att det är dags att åka hem.
  I år blir det en helt ny vändning, jag ska stanna tills mamma kommer och sedan ta bussen hem så snabbt det bara går när bråken drar igång.

I rule!

Hur min strumpa hamnade i duschen

Pappa skrek ner mig för ett tag sedan och sa att det var någonting jag var tvungen att se.. 
  Halvvägs in i badrummet stannar han till och säger "Jag tänkte städa badrummet men ångrade mig när jag såg det där" samtidigt som han skräckslaget pekar mot duschen.
  Oj, tänkte jag. Vad finns där i som har fått honom att fasa en städning av toaletten? Upptäcker till en viss förvåning att min söta, rosa strumpa ligger där.
  Börjar skratta och ser min pappas tafatta, men ack så suspekta blick och börjar förklara.
  Det började med det "osynliga såret" jag hade igår. På eftermiddagen hade jag tagit av plåstret och bevittnat ett litet blodbad från min fot. När jag sedan på kvällen skulle ta av mig strumpan så satt den fast. Den satt som berget och jag hade inte kraft nog till att slita lös den, därför var jag tvungen att duscha med den imorse.
  Han slutade inte ge mig the suspicious eyes, men han kom i alla fall till insikt över att det nog inte är någon fara att städa toaletten trots allt.

Min mamma är elak

Jag skickade ett sms på väg hem imorse där jag var helt stolt över mina tomtebloss.
S "Jag har gjort världens coolaste tomtebloss!!!11"
M "Brände du upp skolan med dem eller?"

Någon som har en logisk förklaring till detta?

Imorse hade jag lite svårt att bestämma vad jag skulle ha för skor på mig eftersom jag har biffiga skavsår på hälen. Bestämde mig dock för att ta mina Dr martens och sätta ett plåster på min stackars häl. Sagt och gjort. Det gjorde inte så himla ont och jag trodde att det inte skulle ha rivits upp någonting.
  Väl hemma igen så tar jag av mig skorna och upptäcker att det visst har blödit, igenom plåstret till och med. Tar av mig strumpan och drar av plåstret som jag då trodde måste ha blödit oerhört mycket men upptäcker till min fasa att det inte finns en enda blodfläck på det.

Vart kommer blodet ifrån? Jag har slutit ut anledningar som att plåstret spökade eller att blodet redan fanns i skon, för det är omöjligt...

Taaake a blooow

Somnade 20:30 igår, eller lite senare kanske... Men jag har i alla fall sovit full sömn inatt. Steg upp 7:20, åkte med Mikaela till skolan, she's finally back!
  Vi hade kemi, gjorde tomtebloss. Mina blev lätt snyggast av alla! Blir spännande att se om de brinner imorgon.

Det är hemskt, jag är trött ännu... Ska gå och lägga mig och sova ett tag till.


Dagens skratt

- Om en människa skulle innehålla 90% vatten så skulle det ju vara en gurka, hehehehehehe.
Anonym klasskamrat, tror de flesta vet vem...

Måste även säga att det inte gick så bra för mig när vi fick julbord serverat. Spillde äpplejuice över HELA bordet, och golvet... Allting förutom maten faktiskt. Så jag satte oskyldigt över brickan på Linneas sida, vek ihop duken och låtsades som att det regnade.


Dagens tankeställare

Är det positivt eller negativt att ha rykten och folks åsikter om andra i åtanke när man träffar en ny människa?
  Jag vet att jag inte hade ångrat mig om jag hade lyssnat på mina vänner vad gällde honom och slutat träffa honom med en gång, istället för att låta min impulsiva sida ha övertaget och göra saker jag inte borde gjort.
  Min kompis är i samma läge med en kille för stunden. Skillnaden är dock att alla vet att denna kille är ett svin, även hon själv. Hennes vänner, till och med folk hon inte känner säger att hon kommer ångra sig eftersom han kommer utnyttja henne sexuellt. Hon är starkt medveten om att hon inte borde, men hon är som mig och lever i nuet. Då känns det som att man har kontroll och ingenting kan hända.
  Är det i det läget rätt eller fel att faktiskt lyssna på andra? Jag står tveksam till det, eftersom han samtidigt är så himla gullig mot henne just nu. Han kanske inte har en så stor mörk sida som folk säger...  

Just like any other zombie

Jag är trött, sömndrucken. Natten gav mig allt för lite sömn eftersom jag upplevde en blandning mellan oftantlig ilska och glädjerus. Ilska över folks arrogans, att de tror att allting bara ska vara något simpelt som man kan glida igenom, och lycka på grund av motsatsen och lite till. 
  När jag väl kom i säng (ja, skriftligt sett eftersom jag har spenderat de två senaste dagarna i säng) så hör jag ljudet av en skyffel. Reser mig ut och tittar ut i vinternatten där jag ser min granne stå och skotta gården, klockan 3.30 på morgonen?
  Första gången på länge alla maskiner som gör ljud av sig har varit avstängda i mitt rum, vilket gör att jag hörde de irriterande små dropparna klinga ner på fönstret. Nackdelen med att ha tre fönster är verkligen att man har alla vädertstreck emot sig.
  Som sagt så kan jag inte sova av regnet, vet inte riktigt varför. Alla andra väder och läten går bra, men regn funkar bara inte.

Skola, trött, död. Får veta att vi har sovmorgon på fredag i alla fall, underbart. DELIGHTFUL, I might say. Sen kom Elin och höll mig sällskap ett tag för att hon hade tagit en för tidig buss. Klantigt!

Det känns som att vilken väg detta än vänder sig så kommer allting att skita sig i slutänden. Alla vägar leder till ett stup and I'm gonna screw it.
Att skridskor kan vara så bra på att skära.

Do or die



Mikaela spelade en låt för mig på bussen hem, utöver det har vi båda nog legat alldeles för lågt för att kunna konversera normalt. Jag satt mest och höll mig från att börja tokgråta och hon bara... satt. Det är hemskt med depressioner.
I alla fall, låten är Do or die av Papa Roach, stark text. Detta var enda videon jag hittade och låten börjar inte förrän efter några sekunder, men det är värt det.

Försovning

Jag har dock inte försovit mig eftersom jag inte börjar förrän 14:10. Men jag vaknade återigen i panik och trodde att jag faktiskt hade det.
  Idag känns allting lite bättre, men vi får se hur det slutar.
  Om det inte är alltför kallt så tänker jag fara ut och springa ikväll. Jag mot vägen, underbart.
  Intentionen med detta inlägg var faktiskt att skriva något vettigt, men självklart ska jag glömma bort vad. Sänder en tanke till Mikaela och jag hoppas att du är på skolan idag!

Selfpity

Jag fick äntligen ut några tårar, 10 minuter forsade dem sen gick det inte mer.
Förvirrad. Hur beskriver man en sinnesstämning som inte existerar? Just wait and I'll find a word for it.
  Vad som stör mig mest är att du nu, två år senare, fortfarande inte är i stånd till att titta mig i ögonen? Jag måste ha gjort ett förbannat bra jobb på att få bort dig ur mitt liv i alla fall.
  Jag saknar och tvekar. Tänk om det inte går, tänk om vi inte kan släppa in varandra, om haken inte går i och vi står där likt de två ensamma själarna som vi är rädda för att betrakta oss själva som i nuläget?
  Osäkerheten äter upp mig precis som allt det impulsiva har gjort tidigare. There's nothing like carma, baby.
  Mitt mål är att inte såra någon, men fler än en kommer blöda när detta är slut...

godmorgon, godmorgon!

Morgon var ordet, sug på det och känn den sköna klangen.
  Jag vaknade av mig själv imorse, tur eftersom jag hade glömt bort att ställa klockan.
  Begav mig till kronan tillsammans med Linnea, vi skulle till filmpool nord med klassen och filmen som stod på menyn var Ghandi.
  Jag vill ju inte säga att den var dålig, men eftersom jag såg föga mycket av den så kan jag inte ge någon åsikt. Somnade efter 10 minuter ungefär, vaknade av att folk reste sig upp och sen somnade jag om igen. Vaknade sedan i panik av ett pistolskott och vips så var filmen slut. Tre sköna timmar att vila ut sig på i alla fall.
  Linnea var också trött, väl tillbaka på skolan och i matsalen började vi diskutera mat.
  "Nej, jag är ju inte ens bra på lagmatning, nej jag menade matning..... MATLAGNING"

Min stackars tå är blå



Min stackars tå är blå
jag trodde den var bruten men pappa hittade knuten
han hånade den, som blev blå för längesen
det gjorde ont, mitt hjärta kändes tomt
men när jag tränat hade, min tå minskade

Den är nog bara tryckskadad, min stackars tå.
Såhär i juletider ska man rimma.
  Träningen gick oerhört bra, imorgon ska jag ta på mig fotbollsskorna och inviga gräsplanen tillsammans med mitt nya lag. Känns nice i alla fall.

Blir att skriva filmanalys och se the dark knight ikväll! G'natt

Jag vaknade en morgon och tänkte...

Började tänka på ett brev som min mamma fick från Cliffton Fexmo för ungefär ett år sedan.
För er som inte vet vem det är så kallar han sig själv Sveriges första bloggare, skickar väldigt ofta brev till media för att kritisera regeringen och det svenska samhället i stort, nu har han dessutom börjat dela ut visitkort och kalla sig "internationell konstnär". Han finns på youtube också, på 100 höjdare.
  I alla fall, hans inledning av brevet var "Jag vaknade en morgon och tänkte att nu, nu är jag fri från pedofili!", sen att han associerar pedofili med fotfetish kanske inte heller är relevant, men likväl värt att nämna.
  Imorse när jag vaknade kände jag lugnet och tänkte "Nu är jag fri från hysteri". Jag låter mig inte bli överlyrisk utav julen och allt som hör till. Håller profilen låg och försöker att glida igenom, samtidigt som man ser stressade människor springa runt och trängas i den sista julklappsrushen.
  Varför stressa när man kan ignorera det faktum att hela svenska folket traditionsenligt firar en kristen högtid, och att det dessutom är få utav dem som firar som faktiskt vet vad det är de firar.
  Jag har ingen panik alls, ska slinka in på en affär någon gång till veckan och införskaffa en present åt Josefin och sen är jag färdig. Fördelen med att vara enda barnet i släkten är att jag aldrig har behövt köpa någonting till någon, jag har bara behövt sitta där, öppna presenter och bli tårögd när jag har insett att paketet innehåller samma docka som jag fick för en vecka sedan.
  Den stora anledningen till att jag inte tycker om julen är dock att vi inte har någon närhet i min släkt. Den fejkade stämningen och de strama läpparna får det bara att se löjligt ut. Varför ens försöka åstadkomma någonting som ändå avslutas i skrik? Tre dagar är jag hos farmor, tre dagar åker jag hem helt tom i huvudet av att ha lyssnat på dåliga argument i 12 timmar.

Usch vad jag har varit skrivglad idag. Det är kul att skriva när bloggen ser något sånär vettig ut. Nu ska jag hjälpa pappa med maten och sedan bege mig ner till hemängsskolan och träna lite.

It only takes one match to burn a thousand trees


Underbar låt måste jag säga. Stereophonics får Oasis att verka svaga och är en riktig fröjd för örat och brittpopen.
Jag håller på att städa mitt rum, för det är inte vackert här inne...

There's something in her eyes

When people stare at her, all they can see is perfection.
Her brain is like a nutshell, but who cares when she's got the looks?
She's there, she's in the centre of attention all the time.
Just like any other girl, so young and so naive.
It comes to her, head over heels.
The pressure and the pain.
She's not like any other little girl tonight.
She's surrounded of misery and pain.
Drugs, cigarettes and alcohol,
her three best friends.
"OD, OD, please rescue me.
I don't want any more pressure on my shoulders"


Vilken författare jag är.

Skrämmande dröm

Inatt hade jag en mardröm, om min pappa. Det var samma princip som igår när han blev arg på mig för att jag inte orkade gå ner och steka plättar. När jag väl gick ner var jag på dåligt humör när jag skulle vända den första och stekspaden gick i två delar.

Jag var i skolan och skulle ta någon form av specialkurs i matte. När jag sedan inte orkade vara i klassrummet för att göra den kom min pappa och började skrika på mig. Så vi gick upp och hämtade mina matteböcker för att sedan sätta oss någon annanstans och jobba. Det urartade sig till någon slags tävling och musik slog i gång. En man sa "och ni får inte gå någonstans när musiken har slutat".
  Jag orkade inte gå ner och hämta mina grejer, så till slut stannade min pappa upp och skrek:
"Jaha, vem är den där Daniel som ringer då och varför har du hundra killar på din kontaktlista? Varför mumlar du alltid i telefon och tror att jag inte ska höra vad du säger? Jag vet att du träffar människor från internet och det är inte acceptabelt, så om du inte kommer med nu så....", han avslutade med en brytrörelse med armarna och jag kom aldrig riktigt till insikt med om det var ajg eller något annat som skulle gå i två delar.
  Efter han hade sagt det så blev jag i alla fall oerhört emotionell och låtsades ramla ner för en liten höjd och få ont i armen enbart för lite medömkan.

Nu är det ju en dröm vi snackar om, så jag tvekar på att jag någonsin skulle få en sådan reaktion från hans sida. Men jag vaknade faktiskt av att jag låg och kved för att jag hade fått "ont" i armen i drömmen.

Dags för frukost.

Jag tycker inte om snön

De vita, oskuldsfulla små flingorna som sakta men säkert glider ner från himmelen är inte så himla fridfulla mer när de börjar urarta sig till meterhöga drivor. Vilket lustigt fenomen det är egentligen, de dämpar kylan när det är alldeles för kallt, men bibehåller den när det börjar bli lite varmare.
  Att det nu har snöat oavbrutet i flera veckors tid gör inte det hela bättre på något sätt. Igårkväll när jag traskade mot Linnéa insåg jag hur jobbigt det faktiskt är. Efter en promenad på dryga kilometern såg jag värre ut än vilken snögubbe som helst. Hade ett litet barn sett mig hade de sprungit och gömt sig bakom mammas ben samtidigt som de skulle ha hulkat fram "d... d... det är snömannen!". Mina converse lider av vattenskador och jag tackar vilken övre makt som helst som ser detta för att jag inte har blivit förkyld igen.
  Och på tal om min helvetiska promenad så kan jag glatt meddela att de ryska konståkarna är tillbaka i sunderbyn. Hur länge de har varit och hur länge de ska vara kan jag olyckligtvis inte svara på, men det ska undersökas snarast möjligt!

Min lördagkväll ska tillbringas framför datorn (läs tv:n), ska kika lite filmer och ta det lugnt hade jag tänkt. Orkar inte göra så mycket mer för stunden. Är tröttare än vad jag har varit på länge, vet inte om det är för att jag har slutat med mina naturmediciner eller om jag bara behöver ett lov.

Men innan dess blir det lussebullar för hela slanten. Ser det inte frestande ut, så säg!

Vi behöver en förändring ibland

Jag vet inte hur många gånger jag har bytt blogg, men nu hoppas jag på att äntligen känna mig hemma.

På tal om förändringar så är det precis vad jag behöver just nu... Olyckligtvis kommer nog bloggen att hjälpa mig föga mycket i det stora hela, men jag tycker om att skriva så varför inte fortsätta med det under tidens lopp ändå.
  Allt färre som faktiskt accepterar att jag vill låsa in mig i mig själv och slänga nyckeln till någon obefintlig plats där ingen någonsin kommer att kunna hitta den igen. Spydigaste kommentaren fick jag av en person som numera har noll betydelse i mitt liv, den kom via sms i Torsdag kväll när jag satt och myste i soffan framför röd drake, som för övrigt är en av de bästa filmerna jag någonsin sett.
  "Så, vadå... Du ska leva i celibat i resten av ditt liv?"
 Precis vad jag behövde. Nej, jag går varken i celibat eller gör någonting som är totalt livsförändrande... Jag håller mig bara borta från praktidioter som borde tänka på något annat än sig själva någon gång.

Det känns skönt att skolan äntligen är slut i alla fall. Terminen har varit långt ifrån vad jag hade förväntat mig av NV, men oerhört psykiskt jobbig ändå. Jag har haft mycket press på mig på liten tid och inte haft någon som helst motivation till att leva upp till mina förväntningar.
  Mitt sista prov skrevs igår, kan inte direkt påstå att det är det bästa jag någonsin har gjort men å andra sidan var det inte värdelöst heller. Hade inte öppnat historieboken mer än en timme under torsdag-kväll. Sista MVG-uppgiften var faktiskt ganska rolig, skrev en redogörande analys på ungefär 3-4 sidor. Får se om Johan tycker att jag skenade iväg alldeles för mycket eller om det var godtagbart.

Nu ska jag ägna ett tag åt att ge min blogg en lite snyggare design, om jag förstår hur man gör någon gång...


RSS 2.0