Hur smil kan vara förödande

Vi fikade på matten. Sådant där roligt fika som alla har bakat och som såldes i lördags när vi skulle samla ihop pengar till klassresan.
Jag och Linnea nöjde oss inte med en bulle, vi ville ha mer. Så vi begav oss ner till kiosken och införskaffade en päronsmil var.
Linnea blev chockerad över den söta smaken utav piggelin och drack upp hela tetran under loppet av ett par sekunder. Sedan spårade det ur. Är man trött och seg så är det ingen bra idé att dricka socker för att återfå energi. Lilla fröken fick världens sockerkick och vi skrattade tills vi grät. Efter åtskilliga tillsägelser utav Alf så skärpte vi oss litegrann, fram tills dess att hon insåg att hon var beroende utav denna dryck och bara ville ha mer.
Efter ett tag hör jag "Sofia, lukta". Då hade hon insett hur berusande doften är och blivit beroende av den som substitut till själva drycken. Hon satt och luktade maniskt och såg ut som att hon precis hade uppnått sin första kick.


Linnea är numera smil-missbrukare!

Misär

Jag stannade kvar på skolan istället för att åka hem under mitt gigantiska hål som jag vanligtvis brukar göra, enbart för att plugga denna envisa och ensidiga kosmologi.
Kan säga, här och nu, att jag förstår inte vad det är vi ska förstå. Alla teorier, relativitetsteorin, jordens undergång? Bite me! När jag tänker på kosmologi så associerar min hjärna det direkt till scientologi som jag kopplar till Di Leva. Han motiverar mig olyckligtsvis inte tillräckligt mycket. Ska skriva ett reportage istället, sitter och spånar om vad jag ska skriva om. Di Leva himself kanske?
Jag spelar piano på musiken, det låter brutalt falskt och stressat när mina ackord viner genom högtalarna. Miserabelt!
Nu ska Mikaela gå och ha franska, jag ska... Fortsätta "studera". Matten börjar om två timmar, woho!

Motivation

Efter att ha följt american inventor i fyra veckor har nu även jag varit innovativ och kommit på en idé som faktiskt kan bli någonting om man tänker efter under konstruktionen.
Detta fynd gör att jag nu självklart vill engagera mig till max med matten, kemin och fysiken då jag måste räkna på tryck i förhållande till en massa andra spännande saker. Just för att min grej är så smart tänker jag dessvärre inte berätta vad det är här, men jag har min pappas stöd och det går faktiskt att skapa från grunden!

Vi hade upptaktsmöte med fotbollen. Det märks att jag är äldst, tjejerna gnäller väldigt kontinuerligt över småsaker som man inte ens ska orka bry sig i om man är engagerad vad gäller träningen.
Annars verkar det ganska bra, jag får förhoppningsvis (?) dispens i serien och cuperma så att jag kan spela likväl. Fick en tröja idag i alla fall, härmed är jag gul/blå nummer 31. Lägg det på minnet när jag krossar alla underåriga i F16-serien.
Är riktigt taggad inför säsongen nu, imorgon ska jag till och med träna för en gångs skull. Vi fick en plantid på arcus och det tackar jag verkligen inte nej till ska ni veta!

Innan jag avslutar så tänker jag även stoltsera med att jag officiellt har gått ur svenska kyrkan. Idioti? Nja, jag ser ingen anledning till att betala kommande pengar från skatten till någonting som jag inte är intresserad i för fem öre. Religion up yours!

Konsten att vara en annan person...

Jag och Mikaela gick till biblioteket för att låna en massa mysiga böcker av Stephen Hawkings som skulle ge oss någonting att utgå ifrån till vårt nya nk-arbete om rymden. Linnea orkade inte följa, men hon var den enda som hade lånekort. Jag tog kortet!
Vi spenderade en halvtimme med att bläddra igenom böcker och när vi hade hittat tre dugliga så säger Mikaela "Men gå och låna dem du, jag går på toa."
Nu är det ju såhär, att i Luleå så är bibliotekskortet personliga.
Sätter ner böckerna på bordet. Bibliotekarien tittar suspekt på mig, betraktar mig uppifrån och ner.
- Ska du låna dessa?
Jag funderar, kuggfråga? Jävligt dum var den i alla fall, varför skulle jag annars ge dem till henne?
- Eh, ja...
- Har du ett lånekort?
- Eh, ja...
Tar fram kortet och känner självsäkerheten.
- Jag ser att du aldrig har lånat på det här kortet, så jag skulle behöva kolla dina uppgifter.
Då var det för sent att backa tillbaka, jag sträckte på ryggen och försökte se modig ut trots att nervoisiteten övertog mer och mer.
- Bor du på den här adressen?
- Eh, ja...
- Okej, bra. Vi skulle behöva din mailadress eftersom vi skickar ut påminnelser över internet numer.
- Eh....
- Kan du ge mig den?
- Eh, jag kan den inte utantill...
- KAN DU DEN INTE UTANTILL?!
- Eh, nä...
- Har du inte en hotmailadress eller något?
- Eh, nä...
- Nähä. Nåväl, ta reda på den och ge den nästa gång du lånar.
Sammanfattningsvis så spelade jag Linnea så bra att ingen märkte bluffen, trots att jag förmodligen var röd i hela ansiktet och skakade av rädsla. Hade Mikaela sett det så hade hon skrattat ihjäl sig och avslöjat oss.

Outlaw Pete


Förlåt för att jag är så oerhört aktiv med bloggen men jag har inte orkat. Har varit hemma ensam hela veckan, kan berätta mer senare. Nu taggar jag inför kemiprov under historielektionen och kom över denna underbara låt som är den bästa från Springsteens nya album.

Utvilad

Nu har jag sovit, och då menar jag verklige natt jag har sovit.
Inte mindre än 12 timmar. Gick och la mig igår klockan 18:30, kikade på halva how I met your mother. Sedan insåg jag att jag var trött och tänkte sova till klockan 21, men jag slog av klockan.
Vaknade istället 01:30, men det var en väldigt dryg tid att stiga upp så jag beslöt mig för att sova vidare.
Hade dessvärre inte ställt någon klocka, men lyckligtvis så vaknade jag upp efter en dvala på 12 timmar klockan 06:45 imorse.

Sitter och kollar på en film om första världskriget nu, ganska säker på att jag har sett den förut. Min rygg har låst sig men den går inte att knäcka, så jag är stel som en pinne. Det är frustrerande.
Ska och handla mat till veckan senare, jag och huset är helt ensamma i sex hela dagar. Känns bra.
Det betyder också att jag ska städa, plugga och göra nytta hela helgen. Förutom när jag ska söma, vill säga. Fick två matcher till sist. Himla skönt att jag får döma så mycket, känns verkligen att man blir starkare i psyket.

Att vakna och befinna sig på en okänd plats

Efter alltför lite sömn lyckades jag somna en halvtimme under historiegenomgången. Korkade som vi är så hade vi dessutom placerat oss längst fram, närmast läraren. Jag tvekar dock på att hon upptäckte någonting.
Det var däremot värre för min del eftersom jag vaknade i ren panik och trodde att jag var kvar hemma i sängen. Att jag trodde att jag hade försovit mig och samtidigt bemöttes av en obekant kvinnoröst och ett ovanligt starkt ljus i mitt "rum" gjorde absolut inte saken bättre.
Jag vet inte hur, men jag lyckades som tur var att undvika ett gällt skrik.

Aaaaaah, freak out!

Eftersom friluftsarna har begett sig till riksgränsen så sköt vi upp the killers-låten som skulle påbörjas idag till nästa vecka och började istället med en hipp disco-låt, vilket inte var någon mindre än chic - Le freak. 
  Det var tämligen svårt att bestämma vad jag skulle spela, men eftersom jag inte ville sjunga under en låt till, och alla de balla instrumenten var upptagna så fick jag ett rytminstrument som jag och Linnea refererade till som en marackas på burk. 

Det var mer ball än vad jag trodde, jag var helt plötsligt del av ett stort discoband och världen bara stannade. Rytmkänslan kom in i kroppen samtidigt som dansgolvet började snurra och discolamporna tändes. Överallt skymdades glada, skimrande ögon från människor klädda i tighta lack-kläder med utsvängda byxor. Pudelfrisyrerna var tillsynes oändliga samtidigt som 70-talsepoken blev fräsch på nytt.

- Nej, okej. Så kul hade vi faktiskt inte!

-30 eller +5?

Ni får ursäkta lama uppdateringar men saker har kommit i min väg.
I lördags var planen att jag skulle göra en nystart på allt, det var inomhusfestival och rus. -30 grader i total värme utav omgivningen. Linnea tog sin konsertoskuld och hon, tillsammans med Elin, utgjorde det absolut bästa sällskapet för en helkväll full av mys.
Bra musik, katatonia var bäst trots att det var dem vi såg minst av. Efter det var jag döv och brydde mig inte om det faktiskt var fel på mina öron eller om ljudnivån var på tok för hög för att kunna föra en konversation.
Jag stötte på mina domarkollegor Ante och Tomas, de två som turar om att slå mig så fort jag inte uppmärksammar dem. Sorry boys, men jag är inte alltid så bra på att se folk runt omkring mig.
Stötte på en liten piteåpåg vid namn Joakim som var den jag minst skulle kunna tänka mig att träffa helt obestämt. Dock så var jag mitt i min bärsärkargång då och konversationer var inte det lättaste.
Adam var också på besök i luleå och till sist fick jag även honom att komma och hälsa på mig och flickorna. Det var trevligt!
Sen hamnade jag i trubbel och började bråka lite. Till en viss del var det skönt att få utlopp för min ilska, men det kanske gick lite överstyr och i så fall ber jag om djupaste ursäkt.

Nu är det vår, det är plusgrader. Jag firar med att öppna en pepsi, funderar på att sätta mig utomhus och läsa engelska eftersom det är dags för prov på onsdag.
Allting går så bra nu, allting flyter framåt. Men det finns ändå saker som tynger, har åtskilliga gånger funderat på psykolog, men det kommer inte att fungera. Finns för många spärrar och jag strävar efter en för stor perfektion.

Inget omspel

Protesten blev avslagen. Visst, jag ser inget fel med det. Det var inte frölundas fel.
Men åtgärden?
Jag citerar från aftonbladet.
För att undvika liknande händelser i fortsättningen beslutar tävlingsnämndens att ”regelkunnig kommer att finnas på plats under matcherna i nära anslutning till speakerbåset.”
Jaha, så domarna är inte längre regelkunniga utan har som enda mening i matchen att få skit från avreagerande publik? Sounds interesting. Undra om min roll är likadan.

Jag övermannar klockan

HA!
Har stressad hela morgonen eftersom någon (mamma?) har en rolig fritid och vrider fram alla klockor för att jag ska bli stressad. Men köksklockan är det jag som har ställt, så det är väldigt lugnande att höra Paul Haukka berätta vad klockan är i vakna med the voice och upptäcka att den är synkad med köksklockan!

Min buss går fem över, ni får mer roliga uppdateringar senare.

En domarskandal, en domarskandal.

Okej, luleå kanske inte gjorde en världsbra prestation... Men domaren Sjöberg är bortom all kritik under dagens match.
Först 2+2an till Obsut vars en tvåa skulle quit;as efter Frölundas 1-0mål, att han istället använder sig utav gamla regler och låter honom sitta kvar i båset i 4 minuter är ju bara skandalöst.
Att han sedan, efter att ha fått sitt misstag uppmärksammat, inte gör någonting åt det är ännu värre. Ett mål skulle åtminstone ha annulerats om allting skulle ha skötts korrekt, men inte det.

Sedan i tredje, Lindqvists 2+2a för hög klubba.
Vad fan var det om?
Aldrig sett en 2+2a för High Sticking förut, det var inte ens en High Sticking det var frågan om utefter vad de visade på tv.

I övrigt var matchen ganska bra, Luleå kämpade på och Frölunda var verkligen bättre. Däremot så hade det kunnat bli jämnare, och hade inte tredje varit så irriterad så tvekar jag inte en sekund på att vårat kära LHF hade kunnat kontra till 3-3 och vinna matchen.

Ny chans imorgon, förmodligen årets sista match.

Hur man vet när man ska byta ringsignal

- När låten börjar bringa upp något dåligt minne, eller möjligtvis när man kan den så väl utan och innan att man vet vad det är frågan om redan på första antydan till en ton.
 
Får fortfarande panikångest och spykänslor av rädsla så fort Superbeast spelas upp på min playlist. Har rätt många traumatiska minnen med den låten som har fått pryda min gamla telefon i nästintill två år. Många gånger jag har ljugit om vart jag har befunnit mig när mamma har ringt och frågat vad fan jag håller på med. På så sätt utvecklar man paranoia, gott folk.

Nu har jag nickelbacks nya låt Something in Your Mouth från dark horse-albumet. Den har inte börjat skrämma mig, ännu...

Påsklov, tack

Jag är trött, bra att vi har mattegenomgång nu, när vi har prov på fredag... Jag vill jobba, för jag har allvarligt talat inte pluggat någonting under hela B-kursen. Känns lite drygt, det kommer att bli min död.
Hade betygssnack i engelskan idag, jag ligger på mvg - ohyes!
Jag och mamma har varit hemma ensamma i några dagar. Hon har försökt ha girlstalk med, undra vad hon misstänker att jag håller på med på fritiden.
Kan även stolt meddela att jag inatt citerade hela avsnittet av min klasskompis är en apa. Så vill ni ha citat på barnprogram så är jag rätt dudette att fråga! Mina klasskompisar är också apor, speciellt Mikaela. Hon hoppar på bord, kliar sig under armarna och tror att hon är snabbare än katten. Det kan jag direkt säga Mikaela, att det är du inte!

Bara en lektion kvar, idrottsteori. Blir kul att spendera en timme till att sova i alla fall.

Jag har redan nu blivit tilldelad damfinalen till Sundis cup. Höhöhö, tack Erik!

Adjöss, vi ses till sjöss!
11 dagar kvar.

Fyra lektioner

Funderar på att ha något spännande tema på mina rubriker där siffrorna höjs och höjs fram tills oändligheten.
Fick MVG på min engelska hörövning, go Sofia!
Är trött, vill sova... Sov till 05:58 och sedan var planen att jag skulle duscha, men avslutningsvis så sov jag enda till 06:45. Spännande fakta med intressanta tider.
Tror att jag behöver ett blogg-uppehåll för just nu skriver jag bara för att...

Tre timmar fick jag sova

Innovativt, verkligen. Tänka sig att jag är så mycket bättre på att döma när jag inte sover någonting innan. Ansvarstagande var det också, direkt jag kom hem så gick jag och la mig igen. Vaknade 12 men insåg att jag kunde sova ännu längre och steg därför inte upp förrän 15 (!). Detta har gett mig en liten hektisk dag. Pappa är sur och skriker på mig för att han inte kan göra middag då jag åt så sen frukost. Ingen mat idag heller, alltså.
Håller på att städa mitt rum nu, det gör jag väldigt storögt då jag inser hur vackert allting är när golvytan är fri från skräp. Kommer inte hinna allt idag trots att jag har lovat mig själv detta under tre veckors tid, men är en bra bit på vägen i alla fall.
Ska träna ikväll, och signa övergångspapper. Gör det med både glädje och sorg, nu är jag bunden till fotbollen ett år till. Blandade känslor!


År 2005 såg jag ut på detta vis. Då var fotboll en passion och inte ett nöje.

God eftermiddag.

Two weeks remaining

Hur det än blir med sällskap så ser jag verkligen fram emot söndagen om 14 dagar när mina föräldrar beger sig till Skottland.
På tal om resor så funderar jag och mamma på att åka till Indien i vinter. Ett par veckors resa till en plats som inte är alltför exploaterad, samt slippa allt som December innebär. Well, I'm not complaining.

Jag och Mikaela hade det jättemysigt. Ett par timmar i badtunnan påföljt av massor av tjejsnack. Hon är verkligen en av de viktigaste länkarna för att jag ska orka just nu och det tackar jag för. Vi har varit vänner i tio år och har aldrig haft så bra kontakt som vi har nu.

Borde sova, men kan jag det? Nej.
Ska upp 06:45, äta frukost, packa och sedan bege mig till arcus för att döma. Jag hoppas inte att Sara och Andreas gör något nytt djärvt försök till att få mig att blåsa. För det tänker jag inte gå med på imorgon ser ni! Vill dock påstå att jag har gjort mina allra bästa HD-insatser när jag har varit trött. 
Får sova när jag kommer hem i alla fall. Det spännande med morgondagen är att jag ska inviga mina sulor. När jag gjorde i ordning det jag kunde av väskan började jag skratta åt hur vanskapt jag egentligen är. Sulan är säkert 3-4 cm högre än en "vanlig" sula.

Ett nytt försök till att sova, ja tack. Wish me good luck till imorgon!

God natt så länge.

Allsvensk fotboll?

Var med pappa och kollade på Piteå-Alvik idag.
Piteå spelade, återigen, tillbakadraget. Visst, om de möter ett lag i div2 kanske de inte behöver köra stenhårt, men de kan ju i alla fall visa upp sig mer än vad de ligger på latsidan. Det ger ju inte direkt något bra intryck att se ett lag behöva kämpa their asses off när det egentligen ska vara en barnlek.
Sen spelade de med nät på halva planen, vilket förstörde ännu mer. Även om det är en träningsmatch kan den väl bokas in någongång när inte Tromsös "friidrottare" har läger och ska använda halva planen. Vet inte om det var utav den frustrationen eller bara för att jag inte gillar friidrottare som jag kastade en boll på löparbanan precis när det älsta gänget skulle springa, hehehehe. Såg kul ut när tränaren sprang ut och hämtade den, gav mig the evil eye och bad de stackars pojkarna att stanna upp ett tag. Slutade med att deras heat blev förskjutet 5-10 minuter.
Måste även säga att pappa har varit i stugan idag, vilket innebär att han åt där trots att jag skulle göra världens godaste mat åt honom. Så jag fick köpa sushi från coop som jag satt och åt när jag beskådade matchen. Tyckte det såg lite halvtjockt men ändå bratigt ut. Proudface!

Nu väntar jag på svar från Mikaela om när jag ska få överta deras badtunna. Ha det bra ikväll nu, barn.

Klassfest

5/5 toasters på den, kanske.
Bra rus, sociala människor. Vi lärde känna varandra lite, eller mycket, bättre. Sen att det kom random people och drack upp min öl var kanske ett störningsmoment för stunden men gjorde å andra sidan ingenting i slutänden.
Vi ringde Henrik och skrek HATA HATA HATA GÖTEBORG som den sanna luleåklacken vi är. Viktor fick bli lite älskad, Emelie fick ett ragg. Gårdagens samtal var alltså tämligen spännande, och jag vet inte om jag missade någonting heller.
Vid två, efter flera timmar av kramande, så beslutade jag och Mikaela oss för att åka hem. Joel kom och hämtade oss, vi plockade upp Sussi och begav oss till sunderbyn. Gick från sporthallen, förbi Mikaela och sedan hem. Var hemma vid 3-tiden och inte trött alls. Smsade med Brännvall (hur du nu fick mitt nummer?!) till 5 någon gång, somnade runt 6.
Mikaela väckte mig, frågade om jag ville komma och bada badtunna ikväll. Jag är på!
Ska nog sova en timme till, det spökar i mitt huvud... God natt!

Jag är taggad!


Ha en bra kväll!

SM-GUULD, SM-GUULD, SM-GUUULD!

Har fortfarande den där taktkänslan och peppen kvar efter tre perioder på H-läktaren. Förhållandevis tråkig match igår, alla mål kom under andra perioden och tredje perioden var mest slaggis. Men det var ändå skönt, mer taggat än vanligt eftersom vi faktiskt är i kvartsfinal. Hoppas på ytterligare tre raka segrar till Luleå så att man slipper vara orolig fram tills den 7e och avgörande matchen.

Allas våran Anna Hansson fyllde även 17 år igår, trots att jag inte trodde på henne från början. Så grattis i efterskott fröken!

Sitter och inväntar klassfest. Känns som att jag gjorde mig i ordning alldeles för tidigt men jag var, och är fortfarande, rastlös. Positivt är dock att Joel ställde upp på att skjutsa mig och Mikaela till sunderbyn, samt Linnea till persön för en mindre summa pengar.
Blir trevligt att lära känna de andra lite bättre en gång för alla, det kanske har gått lite för lång tid men jag tvekar inte en sekund på att det går att ta igen.
Mikaela kommer hit 18:30, vilket innebär att jag har en hel timme till att mörda. Hjälp mig?!

Så mycket att göra, så lite tid

Nu är lovet snart slut och jag har fått alldeles för lite nytta gjort...

Tisdag morgon vaknade jag av ett sms från Elin (som jag träffade i fredags, Elin L är ju i Egypten), så jag hookade med henne in till stan. Vi satt mest och betraktade människor, pratade lite osv. Bestämde oss för att fortsätta umgås på kvällen vilket resulterade i att jag åkte hem och åt för att sedan åka till Gammelstad och möta henne igen. Kom fram till att vi skulle ta en promenad till storheden - sagt och gjort. Kom dit en timme senare, köpte en cola och fortsatte gå ner mot notviken för jag tänkte hoppa på bussen på banvägen.
Lite komplikationer uppstod när vi upptäckte att vi inte kom in på gångbanan utan att springa igenom ett snöfyllt dike. Hittade några fotavtryck och började plumsa, sjönk säkert ner 20 cm extra dessutom. Vi tog oss faktiskt fram till banvägen, trots alla odds. Kändes verkligen som att vi var totalt lost där ett tag.

Var vaken till ungefär 7:00 på onsdagmorgon innan jag somnade. Robin ringde precis när jag faktiskt skulle slå igen ögonen så det blev lite uppskjutet. Det resulterade i alla fall i att jag sov hela dagen, vaknade runt 2. Anna kom förbi en timme nu när hon har permission från skidgymnasiet, haha. Vi ses inte så himla ofta nu, så det var trevligt att umgås lite.
15:30 var det dags för mig att åka till sjukgymnasten. Fick gjuta mina sulor, som för övrigt ser hela vanskapta ut. Ska ta kort på dem vid tillfälle, syns verkligen hur defekta mina fötter är.
På kvällskvisten åkte jag in till stan för att träffa Elin en sväng igen. Vi åt chili cheese på max och sedan frågade hon om vi skulle åka till bergnäset för att Danne ville ha röksällskap. Så det slutade med att vi åkte dit och jag upptäckte att hennes Danne även var min kompis Danne som jag och Sussi träffade i somras. Det var lite trevligt.
Vid 21:15 begav jag mig hemåt, väl hemma slogs jag av världens ångestattack. Började gråta hejdlöst och skakade hela kvällen. Nu är det bättre, och jag vet fortfarande inte varför den kom.

Idag ska jag städa, sedan åka med Sussi på hockey. Blir kul, länge sedan jag träffade Sussi och länge sedan jag var på hockey. Två flugor i en smäll så att säga!


Viktår är gravid


Graviditeten går bra, hon är i 7e månaden och snart kommer Bert jr ut. Jag är pappan, fin va?

Pedophile beards


Vet inte om jag skrattade bara för att Adam skickade länken vid 03 och jag var övertrött, eller om den faktiskt var riktigt jävla hilarious. Kolle och se, vet jag. Sådär barnsligt, klockren humor.

Har precis gjort mig i ordning och ska in till stan på ett strax. Bara -3 grader ute så det är en något bättre dag än igår i alla fall.

To the l-town

Gårdagen var så tråkig så den behöver jag inte ens berätta om. Jag tränade och skrev klart regelprovet i alla fall.
Idag däremot, då skickade fröken Alma ett sms och sa att hon var på väg till Luleå. Så, jag åkte in till stan och träffade henne och Lina. De hade impulsåkt hit efter muppsala-borna hade åkt hem. Det var trevligt att få komma ut i någon timme i alla fall, trots att vädret var äckligt och jag helst ville stå inomhus hela tiden.
Sen åkte de hem, jag gick och köpte en väska samt en foundation. Medan jag väntade på bussen ringde Robin. Han fick den stora äran att prata med mig heeeela vägen hem.
Har precis gjort mat åt pappa. Omelett med skinka, mozarella, svamp och purjolök. Men självklart spelar han ju poker så han kan inte äta med mig. Kan säga att jag är oerhört less på att behöva slava åt honom, vill kan inte ens äta samtidigt som mig så kan jag ju lika gärna göra sin egen jävla mat. Snacka om att vara beroende om man inte ens kan ta sig tid till sin dotter någon gång.

Får se vad som annars händer i veckan. På fredag är det klassfest och på onsdag ska jag äntligen få mina sulor. Blir intressant att kolla huruvida de fungerar eller inte. Har beställt domarkläder för 2000:- och ska skriva över till SSK imorgon så det är bäst för dem att mina ben håller.

RSS 2.0